Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POMIDOROWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
serek topiny kremowy 1 kostka
Bazylia suszona Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
kostka rosołowa 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POMIDOROWA

Z kostek rosołowych robimy wywar. Około 2 litry wody.
Blenderem miksujemy pomidory (całe ze skórkami) razem z marchewką, pietruszką, serkiem topionym. Do gotującego się na wolnym ogniu wywarze wlewamy zmiksowaną masę. Przyprawiamy do smaku i dodajemy bazylię.

Możemy podawać z makaronem lub z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 17.04.2012 18:58
ciekawa, ciekawa takiej jeszcze nie robiłam:)
cukiereczek 17.07.2011 09:01
mniam
szajba2 24.05.2011 19:27
no i taką zupę lubię
Barbara55 04.05.2011 15:52
pyszna zupa
kielcok1 20.04.2011 19:49
smaczna i zdrowa
rakow2
rakow2 23.01.2011 14:56
trochę blada
gosia561 18.01.2011 00:36
super z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak