Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Gdy cebula będzie już usmażona odłożyć na bok 3 łyżeczki .Do pozostałej na patelni cebuli dodać obraną z osłonek i pokrojoną kaszankę i łyżkę masła. Smażyć mieszając aż kaszanka się rozpadnie .Doprawić majerankiem ( sporo ) i mielonym pieprzem .W tym czasie kiedy kaszanka się smaży pokroić jabłka w plastry ( bez obierania ), wydrążyć gniazda nasienne .Posolić , popieprzyć , posypać majerankiem .Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju .Na gorący kłaść plastry jabłek i obsmażać po 2 minuty z każdej strony .Podawać z podsmażonymi ziemniakami układając kaszankę na plastrach jabłek .Na wierzchu kłaść po łyżeczce cebuli . Moim zdaniem doskonale pasują do tego kiszone ogórki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    0000000000000000
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentuje się bardzo apetycznie, aż ślinka cieknie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !