Sposób przygotowania

Lubię kuchnię meksykańską .Często kupuję gotowe tortille i robię do nich w domu farsz .Pewnie nie mają za wiele z oryginałem , ale smakują , a to najważniejsze.
Jak by jeszcze ktoś znalazł sposób jak jeść tortille i się nie upaprać przy tym jak prosiątko to było by fantastycznie. Podobno się nie da .

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso i smażyć na rumiano mieszając . Włożyć odsączoną fasolę , kukurydzę, utarty czosnek , wodę . Dusić mieszając ok. 15 minut. Doprawić przecierem, ketchupem , solą , pieprzem , papryką , oregano .
Tortille podgrzać na suchej patelni obracając je kilka razy . Nałożyć na każdą połowę farszu i zwinąć .Można chwilę zapiec w gorącym piekarniku – ja wolę takie nie zapiekane bo nie są wysuszone. Jeść bezpośrednio po zwinięciu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pani to jest wesoła kobitka:)Nazwy na dania w dechę! - myślę, że dania również wyśmienicie smakują.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pani Joanno- bo gotowanie to zabawa - trzeba się cieszyć tym co sie robi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    i racja :) a przepis świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super zrobię takie bratu na nadchodzące urodzinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nie wiem jak smakują oryginalne, ale właśnie takie smakują mi najbardziej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super jedzonko !!! przepyszna sprawa !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !