Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe :2 jajka, 2 szklanki mleka, 1,5 szklanki mąki

Zmiksować razem składniki ciasta naleśnikowego , odstawić na ok. pół godz (najlepiej do lodówki).

Mięso mielone zasmażyć delikatnie z cebulką. Dusić przez 20 minut na wolnym ogniu. odsączyć. Doprawić solą i pieprzem.

Na Naleśniki nakładać farsz mięsny i zawijać.
Przygotowane krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni do zrumienienia

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    Mmmm krokieciki i jeszcze z barszczem <mniam>
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    uwielbiam krokiety
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    smakowite
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    krokiety i barszcz i podjem sobie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo lubię krokiety
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    krokiety jedno z moich ulubionych dań
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    robię takie są super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !