Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków ugotować i utłuc . Drugą połowę utrzeć na tarce i odcisnąć . Wymieszać oba rodzaje ziemniaków z mąką i osolić . Na oliwie usmażyć cebulę . Dodać majeranek . Włożyć mięso , sól , pieprz . Smażyć . Ciasto ziemniaczane podzielić na 12 części .Uformować okrągłe placki . Na każdy nałożyć farsz . Zwijać w kulkę . Gotować w osolonym wrzątku 20 minut aż wypłyną . Wyjąć łyżką cedzakową . Okrasić .

Doskonale smakują z zasmażaną kiszoną kapustą .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmm...... pyzy......jak ja dawno ich nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż mi ochota na takie pyzy przyszła ... chyba się skuszę i na jutrzejszy obiad przygotuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !