Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KARTOFLANKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
marchewka 2 sztuki
cebula 1
pietruszka 1 sztuka
mąka 1 i 1/2 łyżki
margaryna 1/4 kostki
Natka pietruszki suszona Prymat 1/2 pęczka
przyprawa do potraw 1/2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KARTOFLANKA

Ziemniaki, marchewkę (1 sztukę), cebulę, pietruszkę kroimy w kostkę. Zalewamy wrzątkiem ( 3 litry). Dodajemy masło i sól.
Gotujemy wszystko na wolnym ogniu. Drugą marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami i dodajemy do garnka w momencie gdy zacznie się gotować.
Rozpuszczamy margarynę i zsypujemy z mąką - robimy zasmażkę.Gdy będzie rumiana wlewamy około 400 ml wody i mieszamy. Gdy gotujące się warzywa są miękkie wlewamy zasmażkę.
Na koniec siekamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basik00 17.12.2011 00:49
super
szajba2 23.05.2011 16:06
kartoflanka dobra z wieczora dobra też z ranka
Barbara55 03.05.2011 16:46
lubię taką zupę
kielcok1 19.04.2011 16:13
taka zupa najlepsza
rakow2
rakow2 22.01.2011 15:15
dobra zupa
Zofia12 23.08.2010 07:49
lubię takie proste przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak