Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę (1 sztukę), cebulę, pietruszkę kroimy w kostkę. Zalewamy wrzątkiem ( 3 litry). Dodajemy masło i sól.
Gotujemy wszystko na wolnym ogniu. Drugą marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami i dodajemy do garnka w momencie gdy zacznie się gotować.
Rozpuszczamy margarynę i zsypujemy z mąką - robimy zasmażkę.Gdy będzie rumiana wlewamy około 400 ml wody i mieszamy. Gdy gotujące się warzywa są miękkie wlewamy zasmażkę.
Na koniec siekamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku wg uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    lubię takie proste przepisy
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra zupa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    taka zupa najlepsza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię taką zupę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    kartoflanka dobra z wieczora dobra też z ranka
  • 0
    original
    Opublikowano

    basik00

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !