Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bułki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 sztuki
pieczarki 1/2 kilograma
cebula 2 sztuki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz
mleko 3,2% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bułki

Bułki tylko nie takie dmuchane tylko takie dobre bułki u nas nazywają się wodne duża bułka z pęknięciem przez środek.Pieczarki obieramy i kroimy przesmażamy z posiekaną cebulką i dobrze doprawiamy. Bułki wodne dzielimy na połowę i wyciągamy środki uważamy aby nie uszkodzić skórek,nakładamy farsz.. Wierzch bułki maczamy w mleku i zlepiamy.Jajka rozmącamy z solą i pieprzem i obtaczamy bułki w jajku po czym w bułce tartej ,smażymy. Robiłam również z innymi nadzieniami :paprykowym , lub z kapustą i grzybkami polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 09.01.2014 19:33
Świetny pomysł na kolację, a nawet jako dodatek do barszczyku:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak