BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Ciasto kruche:

Na stolnicę przesiać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia.
Dodać masło i siekać razem, aż masło będzie wielkości ziarenek fasoli.
Wbić żółtka, dodać śmietanę i zagnieść ciasto.
Ciasto należy schłodzić przez około 30 minut.

W tym czasie robimy masę serową.
Twaróg mielimy (jeżeli ktoś używa z wiaderka to oczywiście pomija tą czynność).
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy masło i dalej ucieramy.
Do masy dodajemy budyń i budyń w proszku, całość dokładnie mieszamy.
Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i pokrojone brzoskwinie z puszki.
Teraz mieszamy delikatnie.

Schłodzone ciasto trzeba rozwałkować i przełożyć na formę do pieczenia.
W tym miejscu można bardzo delikatnie posmarować powidłem.
Spód podpiekamy chwilkę żeby się ściął.
Na podpieczone ciasto wykładamy masę serową i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 st C.

Ciasto pieczemy ok godziny, pod koniec czasu delikatnie sprawdzamy patyczkiem.

W połowie pieczenia na wierzch ciasta nakładamy ubitą na sztywno pianę z 2 białek i cukru.

Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu obficie posypujemy cukrem pudrem.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    pyszny, też robię z brzoskwiniami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Romanowka

    Pysznie wygląda! Wyborny serniczek!
  • 1
    dscf4893-2
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo lubię taki sernik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    norweska20

    ciasteczko bardzo smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Michał2

    palce lizać- smaczne!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszny serniczek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    everay

    napewno przepyszny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edith85

    Lubię takie serniczki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Bogusiaz

    Taki serniczek to pyszny deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !