Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 100 g
cukier 200 g
cukier waniliowy
tłuszcz do smażenia
mąka 800 g
jajko 2 szt
mleko 900 g
woda
sól
słonina 60 (do smażenia)
ser biały 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem

Do przesianej mąki dodać jaja, sól, mleko, wymieszać ciasto na jednolita masę i rozprowadzić wodą.

Patelnie dobrze rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki.
Naleśniki smarować serem, zwijać w rulony lub złożyć w prostokąt.

Naleśniki ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, polać z wierzchu roztopionym tłuszczem ( smalec wymieszany z margaryną ) i zrumienić w piekarniku lub obsmażyć na patelni.

NADZIENIE Z SERA:
Ser zemleć w maszynce, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.10.2011 12:42
pyszne
gusia1000 10.03.2011 00:13
Robię takie i polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak