Sposób przygotowania

Ciasto
Mąka, 3/4szkl cukru, 200g margaryny, 2 jajka, 2 żółtka, 3 łyżki mleka, 3łyżki miodu, soda oczyszczona.

Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną.
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Podzielić je na 3 części.

POLEWA ORZECHOWA
120g margaryny, posiekane orzechy, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu.

Wszystkie składniki polewy orzechowej włożyć do rondla i zagotować.
Trzy identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem.
Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiam to
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Mistrzowskie ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !