Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczana z miętą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 duże buraki
szklanka łuskanej fasoli
5 łyżek sosu miętowego
kilka listków mięty
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczana z miętą

Umyte buraki ugotować lub upiec w piekarniku, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
Fasolę ugotować ( nie przegotować ), odcedzić, ostudzić.
Wymieszać buraki z fasolą, zalać sosem schłodzonym w lodówce.
Przyozdobić miętą.

PS. Przepis na sos miętowy jest w mojej księdze przepisów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przemek4 01.08.2010 19:53
fajne
MAŁGORZATA108 01.08.2010 17:35
Sałatki to moje ulubione dania na kolacje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak