Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z pieczarkami i cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
pieczarek 250 g
marynata
słodkiej papryki 1 łyżeczka
soli 2 łyżeczki
suszonego tymianku 1/2 łyżeczki
suszonego cząbru 1/2 łyżeczki
kilka ziaren jałowca
kilka gałązek świeżego rozmary
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 szczypty
królik 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z pieczarkami i cebulą

Kroki postępowania

1
Królika umyć i pokroić na kawałki. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso królika. Posypać porwanym na kawałki rozmarynem i jałowcem. Tak przygotowanego królika odstawić na 24 godziny.
Krok 1 - Królik z pieczarkami i cebulą foto
2
Potem przełożyć go do naczynia żaroodpornego lub innego do pieczenia. Po wierzchu posypać posiekaną cebulą i pieczarkami, oprószyć solą i pieprzem oraz słodką papryką i piec w 170 stopniach przez 120 minut.
Krok 2 - Królik z pieczarkami i cebulą foto
3
Podawać na gorąco.
Krok 3 - Królik z pieczarkami i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.01.2014 17:50
już czuję cudowny aromat tego dania
Marlenka.S 07.01.2014 17:26
fajny przepis, do wypróboania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak