Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjska bhurta z bakłażanem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 pomidorow
ćwierć puszki zielonego groszku
cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
bakłażan 1 kg
jogurt naturalny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjska bhurta z bakłażanem

Bakłażan umyć, upiec lub ugotować całości.
Obrać, miąższ rozgnieść widelcem.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona.
Cebulę obrać i posiekać.
W wysokiej patelni rozgrzać masło, zrumienić na nim cebulę.
Dodać pomidory i rozgniecione bakłażany.
Wymieszać, doprawić solą, pieprzem.
Smażyć na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Odstawić z ognia, ostudzić.
Na końcu dodać groszek konserwowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak