Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z polewą i wiórkami kokosowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kost
jajko 8 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opak
budyń śmietankowy 2 opak
polewa czekoladowa 1 opak
wiórki kokosowe 1 opak
ser biały 1 (półtłusty, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z polewą i wiórkami kokosowymi

CIASTO
Pół kostki margaryny, 2 żółtka, 1/2 szkl cukru, mąka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.
Z podanych składników wyrobić ciasto.
Ciasto piec w temp.180 stop. przez 10 minut.

MASA SEROWA
Ser, cukier, margarynę, jaja zmiksować, włożyć do garnka, podsmażyć do momentu uzyskania jednolitej masy.
Na koniec wsypać budyń, zagotować.

Na upieczone ciasto kładę masę serową, polewam polewa czekoladową i ozdabiam wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 14.03.2012 12:53
pycha
gusia1000 09.03.2011 18:56
Często robię taki sernik i też bym go poleciła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak