Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne rogale

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
piwo 1 szklanka
masło 20 dag
margaryna 15 dag
cukier waniliowy 16 g
cukier puder 3 łyzki
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne rogale

Na stolnicy przesiać mąkę, masło i margarynę przesiekać nożem, powoli dodać piwo oraz cukier puder i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i wstawić w chłodne miejsce na około 1-2 godziny. Rozwałkuj ciasto na grubość ok 0,5 cm i pokrój w kwadraty lub w trójkąty. Na środek nałóż konfiturę, zawiń ciasto formując rogaliki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 st na złoty kolor.
Po upieczeniu rogaliki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.03.2014 20:32
Super rogaliki.
czekoladka_m 20.02.2013 11:01
takich jeszcze nie próbowałam:)
sunnymood 03.02.2013 22:07
wspaniałe
caralajna 29.10.2012 07:11
fajnie wyglądają
Ada-Gaba 13.08.2012 08:44
pyszności
Wafelek2601 14.05.2012 14:46
rewelacja
Iwusia 11.04.2012 22:08
ale wspaniały przepis :)
IKrakowianka 24.09.2011 20:27
exstra
Iwona51
Iwona51 20.09.2011 20:57
super
Monika193
Monika193 14.09.2010 15:15
o jesli z piwkiem to dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak