Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugniatamy na gładko.
Wykładamy na blacie, dodajemy jajko i dosypujemy mąkę ziemniaczaną - zagniatamy na gładko tak aby ciasto się nie kleiło.
Następnie robimy nadzienie serowe. Zagniatamy ser z żółtkiem i cukrem waniliowym.

Formujemy kluski i wkładamy farsz do środka

Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty do momentu wypłynięcia na wierzch.

Podajemy polane masłem i posypane cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    szkoda sera lepiej zrobić pierogi
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    chętnie spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    kluski na słodko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię różne kluski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !