Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha klasyczna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

litr mleka
szklanka kwaśnej smietany
cukier waniliowy
kostka masła
pół szklanki cukru pudru
opakowanie galaretki owocowej
15 dag bakalii ( posiekanych orzechów, migdałów i rodzynków, skórki pomarańczy
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha klasyczna

Mleko zagotować z cukrem waniliowym.
Śmietanę wymieszać z roztrzepanym jajkiem i żółtkami, mieszając wlać do gotującego się mleka.
Mieszać, aż powstanie gęsty twaróg, po czym odcedzić i wystudzić go.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, połączyć z twarogiem., dobrze zmiksować.
Dodać bakalie i wymieszać.
Podzielić masę na dwie części.
Jedną zmieszać z półtorej łyżki kakao i równą warstwą wyłożyć pozostałą masę, wyrównać.
Wierzch udekorować owocami, zalać tężejącą galaretka, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Wstawić co najmniej na kilka godzin do lodówki.

Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak