Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
pietruszki 1 sztuka
kiełbasy podwawelskiej 1 pałka
makaronu jajecznego 1 szklanka
kostka rosołowa 1 kostka
sok z cytryny 3 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
imbir do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
cebuli 1 sztuka
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Marchewki, pietruszkę obrać, umyć i pokroić na półkrążki. Wrzucić do gotującej sie wody.
Krok 1 - Zupa cytrynowa foto
2
Cebule obrać,opłukać i pokroić w kosteczkę wraz z kiełbaską. Podsmażyć na oleju. Gdy warzywa zmiekną, wrzucić podsmażoną cebulkę z kiełbaską i przyprawić do smaku.
Krok 2 - Zupa cytrynowa foto
3
Dodać sok z cytryny. Zetrzeć odrobine imbiru do smaku. Pod koniec gotowania dodać makaron jajeczny i podgotować.
Krok 3 - Zupa cytrynowa foto
4
Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Ddoać do zupy i wyporcjować na talerze.Dodatkowo można ozdobic plasterkami cytryny.
Krok 4 - Zupa cytrynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.04.2015 12:46
muszę przyznać, ze nigdy nie jadłam, chętnie bym spróbowała
Olga_SK 06.01.2014 17:25
interesująca propozycja :)
w mojej kuchni 05.01.2014 15:14
też takiej zupy nie jadłam..
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 14:50
Ciekawy przepis, połączenie smaków i składników.
Joannasz3190 05.01.2014 14:37
Takiej jeszcze nie jadłam! :)
Jusiaa 05.01.2014 14:33
Fascynująca ta zupka
Magula 05.01.2014 14:19
Wow takiej jeszcze nie jadłam, ciekawa jestem jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak