Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i kórką cytryny na puszystą mase, podczas ucierania dodajemy szczyptę soli. Do masy dodajemy jaja, wlewamy rum i mleko. Ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Bakalie opruszamy mąką i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej blachy ( keksóki) Pieczemy 70 min 170 C po ostudzeniu polukrować

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwonka20122

    Super deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    PALCE LIZAĆ
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wypróbuję :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    spróbowałbym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    e jaki keks ,,kobieto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    e jaki keks ,,kobieto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    e jaki keks ,,kobieto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika188

    fajne, proste, polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    kleks
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    pan keks
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    keks dobry jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !