Sposób przygotowania

Do miski wkładamy twaróg i rozgniatamy, dodajemy żółtko, mąkę i stopniowo dodajemy mleko - tyle aby składniki się dobrze połączyły.
Wykładamy ciasto i wałkujemy. Wykrawamy kwadraty.
Owoce układamy do kwadratu, zawijamy i formujemy knedle.

Doskonale smakują z truskawkami lub śliwkami.

Wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy około 3-4 minuty. Pilnujemy, aż wypłyną wtedy wyjmujemy łyżką cedzakową.

Podajemy polane masłem i posypane cukrem, lub oblane śmietaną wymieszaną z cukrem.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię knedle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Teraz tylko poczekać na świeże owoce
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobrze czasem zjeść knedle
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię knedle czasem zjeść
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !