Sposób przygotowania

Margaryne rozpuścić w rondelku, dodac cukier i kakao, często mieszac, podgrzewajac na srednim ogniu do jednolitego polaczenia się składników, dodac mleko i oliwe, wymieszac – nie gotowac. Odstawic do ostygniecia. Oddzielic żółtka od bialek. . Make przesiac z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Bialka ubic na sztywno z odrobina soli. Gruszki obrac z gniazd nasiennych i skorki, pokroic w kostke. Po ostudzeniu, kolejno dodawac żółtka, make, gruszki i bialka – wszystko dobrze wymieszac. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy na wieniec (lub innej), wstawic do nagrzanego (200st.) piekarnika i piec przez ok. godzine w 190 stopniach. Po wyjeciu ostudzic i wyjac ciasto z formy. Wierzch murzynka można polac polewa czekoladowa lub posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przepysznie.pl
  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przepysznie.pl
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności - ciasto kakaowe i gruszki to świetne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Sarenka, królowa pysznych wieńców.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    wygląda naprawdę apetycznie.:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe ciasto, chyba sie skuszę je upiec!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    rewelacyjny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie ciasta to ja uwielbiam i często je piekę
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie proste pyszne ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !