Sposób przygotowania

Pory obieramy, myjemy, i twarde czesci kroimy w cieniutkie prazki, po czym parzymy, zalewając je wrzatkiem i trzymając przez ok. 10 minut pod przykryciem. Odsaczamy wode (np. za pomoca sitka), opruszamy pory sola i wrzucamy do większej salaterki. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutka kosteczke lub (najlepiej) rozdrabniamy je widelcem, tworząc papke. Fasole i ananasa odsaczamy, ananasa kroimy w drobne kawałeczki i razem z jajami i fasola, dodajemy do pora. Jabłko możemy obrac, i starkowac na tarce. Ser tarkujemy na tarce o niezbyt grubych oczkach i razem z jabłkiem dodajemy do sałatki. Czosnek przeciskamy przez praske, ogórki kroimy na drobna kosteczke lub slupki. Dodajemy majonez i dobrze doprawiamy sola i pieprzem. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też parzę pora bo inaczej przypomina mi się przez 2 dni...
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszna::)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !