Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy oliwę z ziołami prowansalskimi, przyprawą do drobiu, papryką, czosnkiem granulowanym i kolorowym pieprzem. Piersi z kurczaka wkładamy do woreczka do pieczenia i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą z ziół. Zamykamy woreczek, przebijamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po 40 minutach ściągamy z mięsa woreczek i wrzucamy do naczynia cebule pociętą w półkrążki . Pieczemy do miękkości cebuli , podajemy np z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    koniecznie muszę wypróbować , robię tak ale całkiem w innych ziołach.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszny obiadek
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna propozycja zwłaszcza z ta cebulką .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !