Sposób przygotowania

Kalafiora i brokula, obrac z lisci, umyc (osolic) i ugotowac osobno na parze (lub ugotowac w wodzie z sola, tak aby warzywa się nie rozgotowaly, czas gotowania ok. 10-13minut). Jaja ugotowac na twardo. Paluszki pokroic w dosc cieknie plastry, kukurydze odsączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praske. Jaja obrac i pokroic w kosteczke, brokuly i kalafior (tylko rózyczki) rozdrobnic na male kawalki, uciac twardsze czesci lodyzek. Majonez wymieszac z jogurtem i czosnkiem, doprawic pieprzem i papryka. Potrzebujemy dużej salaterki do sałatek. Układamy kolejno warstwy: kalafior, kukurydza, jaja, polowa masy majonezowo-jogurtowej, paluszki krabowe, brokuly i pozostalym sosem majonezowym. Do masy majonezowej można dodac posiekany koperek, jeśli mamy. Sałatkę schładzamy i przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha sałatka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jaka kolorowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    piekna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !