Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
jajko 2 szt
mleko 0,30 l
woda 0,30 l
dżem 300 g
słonina 0,02 g
cukier puder
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem

Rozmącone mleko z jajkami wlać do przesianej mąki i starannie rozbić, aby nie było grudek, następnie dodać wodę i sól.
Słoninę nabić na widelec i smarować nią gorącą patelnię, aby dno było lśniące.

Na rozgrzaną patelnię nalewać ciasto, poruszając patelnią, aby ciasto równomiernie pokryło dno.
Smażyć z obu stron na silnym ogniu, przestudzić, smarować dżemem, składać chusteczkę, oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2011 15:03
Też takie robię i są bardzo dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak