Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszenie kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 500 g
ziele angielskie 1/2 paczki
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
marchew utarta 1 kg
kapusta biała 25 drobno poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszenie kapusty

Kapustę, wkładamy do wyparzonej beczki, przesypując co jakiś czas, marchewką, solą i przyprawiamy. I tak na przemian, kapusta, przyprawy. Każdą warstwę lekko ubijamy, by nie przetrącić kapusty. Podczas ubijania kapusty, powinien pojawić się kwas. Na gotową kapustę, do beczki kładę na wierzch, deseczki i obciążam kamieniem. Beczkę przykryć ściereczką, i zostawić w ciepłym miejscu, na około tydzień. Po tygodniu beczkę można przenieść w inne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.03.2011 08:16
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak