Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć dokładnie pod gorącą wodą. Pokroić na plasterki.
W wysokiej patelni roztopić masło i doprawić pieprzem oraz przyprawa do pieczeni oraz dodać wyciśnięty czosnek. Wyłożyć kawałki indyka i pod przykryciem dusić. Dolewając wody w miarę wyparowania polewając powstałym sosem mięso.

Wyrobić sos pieczarkowy wg przepisu. Najlepiej smakuje z kluskami śląskimi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    coś konkretnego na ząb
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności- super wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie się prezentuje.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    taki obiad to właśnie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    solidny i smaczny obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    taki obiadem to mogę pojeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !