Sposób przygotowania

CIASTO
Mąka, jajko, olej, woda zagnieść lekkie ciasto i rozwałkować na cienki placek.
Z placka wycinamy szklanką krążki.

NADZIENIE
Ser przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, cukier waniliowy, cukier, śmietanę dokładnie wymieszać.
Na gotowe krążki nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi za pomocą widelca.

Gotujemy w osolonym wrzątku, ok 3 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.

Gotowe pierożki wyjmujemy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    uwielbiam pierogi !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Wyglądają smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !