Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 100 g
sos
mąka 4 g
chrzan - utarty 10 g
śmietana 10 ml
masło 5 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Mięso ugotować, wyjąć z rosołu.

Sos
niewielką ilość rosołu, połączyć z chrzanem, dodać zawiesinę z mąki i wody, zagotować. Mięso ułożyć w płaskim rondlu, zalać sosem, lekko ogrzać, dodać śmietanę i masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.03.2011 08:14
Zachwalam ten sos.
Henryka2 02.01.2011 20:38
To lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak