Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe kolorowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź korzenny 4 szt.
cebula biała 1 szt.
marchewka ugotowana 1 szt.
pomidory suszone 2 szt.
ogórek konserwowy 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
olej rzepakowy 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 do smaku
kapary 4 szt.
rukola 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe kolorowe

Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki. Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z oleje i doprawiamy. Z filetów śledziowych korzenny ściągamy delikatnie skórkę, zwijamy je i układamy na talerzyku. Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary, rukli. Doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 28.12.2013 12:36
wspaniałe podanie
noninka77 28.12.2013 12:34
prezentacja super:)
ssylwiaa 28.12.2013 11:50
super, teraz idealne na sylwestra ;)
babajaga1969 28.12.2013 11:42
bardzo apetycznie podane śledziowe roladki
Megg 28.12.2013 11:30
Przepyszne podane śledziki
Joannasz3190 28.12.2013 11:18
Ładnie podane :)
Niki22 28.12.2013 11:17
pychotka :)
norweska20 28.12.2013 11:14
śledzie mistrzowsko podane
Ola1984 28.12.2013 11:05
Fajne te śledziki :)
pawel123 28.12.2013 10:39
bardzo smacznie wygląda
krystyna330 28.12.2013 10:37
ale pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak