Sposób przygotowania

Makaron ryzowy sporzadzamu wedlug przepisu na opakowaniu. Malze rozmrazamy, pluczemy i zalewamy winem, odstawiamy na co najmniej 30 minut. Warzywa obieramy i myjemy. Cebule kroimy w kostke, papryki, pietruszke i czosnek w slupki, łodygę selera i pora w cienkie paski. Do garnka wlewamy wode, kruszymy kostke rosolowa, solimy, dodajemy cebule, papryke i pietruszke, zagotowujemy. Z miski z malzami zlewamy wino i pluczemy mieczaki strumieniem wody. Po 10 minutach gotowania dodajemy malze i selera, gotujemy 15 minut, dodając przyprawy: sol, pieprz, papryke i sos sojowy. Dodajemy pora i gotujemy 10-15 minut, az malze będą miękkie. Tuz przed zakonczeniem gotowania wrzucamy czosnek, doprawiamy do smaku. Można na zakończenie, dodac przecier pomidorowy, zupa zyska pomidorowy, kwasny smak i czerwonawy kolor. Zupe podajemy z makaronem ryzowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    jeszcze sie nei odwazłyam ale moze keidys:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    egzotycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !