Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Następnie natrzeć je solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i oprószyć majerankiem. Tak przygotowane mięso wstawić na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu włożyć je do garnka, zalać wrzątkiem, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Mięso gotować z przyprawami do miękkości przez około 90 minut. Po ugotowaniu odsączyć i pokroić na porcje( plastry). Mięso podawać z dowolnym sosem, np. grzybowym, musztardowym, czy chrzanowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    coś konkretnego
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    pojadłbym sobie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można podjeść
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    solidne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna szynka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !