Sposób przygotowania

Mieso dobrze umyc i wrzucic do garnka z zimna woda. Warzywa obrac, umyc i pokroic. Cebule kroimy w kosteczke, dynie i ziemniaki w kostke, pietruszke, seler w pólplastry i pora w plastry. Wode z miesem zagotowac, posolic i gotowac przez 10 minut, po czym dodac cebule, ziemniaki, pietruszke i seler. Po kolejnych 10 minutach dodac dynie, przyprawic curry, sola i papryka i gotowac 20 minut, dodac pora i gotowac nastepne 10-15 minut . Zupe gotujemy na srednio malym ogniu. Gdy warzywa beda mieciutkie (moja dynia jest miekka, ale najtwardsza z wszystkich warzyw, taki efekt lubie najbardziej), wyjmujemy mieso i dodajemy starty zólty ser, mieszamy do momentu rozpuszczenia sera i podajemy gorace. Polecam, zupka jest lekko slodka o serowym aromacie, gesta, lekko kremowa, po prostu pycha.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię zupki dyniowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !