Sposób przygotowania

Kaszę opłukąć i ugotować wrzucając do wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu. Ser rozetrzeć i wymieszać z żółtkami, dodać ugotowaną kaszę i białka ubite na pianę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy do płaskiego rondla wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą. Po wyłożeniu wygładzamy powierzchnię, smarujemy masłem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku. Podawać zaraz po zapieczeniu z dodatkiem śmietany.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiej nie robiłam, z chęcia wypróbuję
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    zapiekanka idealna dla mnie :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    zapiekanka idealna dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !