Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiełbasą i rodzynkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
rodzynki 5 łyżek
jałowiec 4 kulki
pieprz kulki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa 1 kg
olej
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sos sojowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiełbasą i rodzynkami

Kapustę kiszona gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i jałowca ok 30 min. Boczek kroimy w paseczki , cebulę siekamy. Na patelni na łyżkę oleju dajemy boczek i pokrojoną cebule , podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbaskę . Smażymy. Doprawiamy papryką słodką do smaku. Ugotowaną kapustę łączymy z zawartością patelni. Mieszamy dodajemy przecier pomidorowy i rodzynki. Solimy do smaku. Wszystko dusimy na małym ogniu. Na koniec duszenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 25.12.2013 16:26
coś pysznego :)
maciek7 25.12.2013 16:10
super pyszny
25.12.2013 16:09
mój ulubiony :)
Joannasz3190 25.12.2013 13:05
Ciekawe połączenie :)
Noruas 25.12.2013 12:50
uwielbiam bigos!
aniagdz 25.12.2013 12:35
fajny przepisik ;)
pawel123 25.12.2013 11:58
ale smakowitości
krystyna330 25.12.2013 11:55
musi pysznie smakować
kasiaw 25.12.2013 11:39
pyszny bigos
iwi 25.12.2013 11:13
Bigos pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak