Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe jeżyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tubka mleka zagęszczonego słodzonego
1 tabliczka mlecznej czekolady
1\\4 szkl cukru
1/4 kostki masła
bakalie
ryż preparowany

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe jeżyki

Zagotowujemy w garneczku mleko z cukrem, masłem i czekoladą pokruszoną w kostki. Gotujemy przez ok 1 min po rozpuszczeniu w szystkich składników, aż masa zacznie gęstnieć. Po lekkim przestudzeniu dodajemy sypkie dodatki. Przestudzoną masę nabieramy łyżką, kładziemy na folię lub talerz i formujemy kulki wyrub wkładamy do lodówki by zastygły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 11.05.2011 22:13
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak