Sposób przygotowania

Soje zalac 4 szklankami zimnej wody i odstawic na noc, aby speczniala. Mieso oplukac, osuszyc i pokroic na kostke, po czym oproszyc sola i pieprzem i wstawic do lodowki na co najmniej 30 minut. Soje przeplukac i w razie koniecznosci, odrzucic lupinki. Warzywa obieramy i myjemy. Cebule kroimy w kosteczke, marchew i pietruszke przekrajamy wzdluz i kroimy w polpaski. Ziemniaki kroimy w kosteczke, pora w plastry, czosnek w drobniutka kosteczka, a kalafiora rozdrabniamy na rowne, malutkie rozyczki. Do garnka wlewamy 1,7 litra zimnej wody, wrzucamy soje (nie solimy), zagotowujemy i gotujemy ok 35 minut bez przykrycia, na malym ogniu, po czym wrzucamy mieso i gotujemy kolejne 20 minut. Dodajemy cebule i ziemnaki i przyprawiamy: vegeta, sola, pieprzem, wrzucamy lisc laurowy i gotujemy ok 10 minut. Nastepnie wrzucamy kalafiora, curry, papryke, czosnek granulowany, gotujemy 10 mniut, po czym dodajemy pora, czosnek, bazylie, doprawiamy do smaku (maggie i vegeta), zagotowujemy i wylaczamy palnik, ale nie zdejmujemy garnka przez kilka minut. Czosnek i por szybko sie gotuja,a goraca temperatura zupy sprawi, ze warzywa szybko zmiekna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Tyle warzyw robi wrażenie :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna,syta i zdrowa zupa.
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    ciekawy przepis na zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !