Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący smażony karp

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
masło
jajko
sól, pieprz miałki
karp

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący smażony karp

Karpia sprawić. tuszkę pokroić na półdzwonka. Każdy kawałek posolić, popieprzyć i obłożyć plasterkami cebuli. Odstawić na kilka godzin do lodówki ( ja zostawiam na noc). Panierować w jajku i bułce. Smażyć na średnim ogniu na dobrym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:55
Lubię tą rybę.
Marzena40 17.02.2011 15:38
uwielbiam karpia
Justyna223 08.08.2010 17:58
moja babcia robi takiego właśnie karpia, prosty i sprawdzony przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak