Sposób przygotowania

Wode zagotowac z dodatkiem listka laurowego, lyzki vegety, soli i pieprzu. Skrzydelka umyc i wrzucic do wrzacej wody. Groszek rozmrozic i przeplukac. Obrac i umyc wszystkie warzywa. Cebule, przekroic kazda na pól i pokroic w piorka. Marchewke, pietruszke i cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach. Selera pokroic w drobne paseczki lub kosteczke. Czosnek pokroic w cieniutkie plasterki. Skrzydelka gotowac ok 10 min, po czym wrzucic cebule, (odtad gotujemy bez przykrycia) podgotowac 5 minut i dodac marchew z pietruszka.Dodac kilka kropel sosu sojowego, papryke, pieprz, sol i ewentualnie vegete. Curry i oregano dodajemy na koniec gotowania. Po kolejnych 5 minutach dodajemy pora, cukinie, groszek i kielki, gotujemy nastepne ok. 8 minut. Tuz przed zakonczeniem dodajemy czosnek, przyprawiamy curry, ktore nadaje ostatecznego charakteru naszej zupie i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec pruszymy oregano, mieszamy i zdejmujemy zupke z palnika i gotowe. Zupe mozna zmiksowac i podawac np z grzankami.

Czas gotowania kielkow zalezy od: grubosci czy tez rodzaju kielkow - im wieksze, tym krocej gotujemy, jak też może zależeć od indywidualnych upodoban konsumujących. Niektórzy, calkowicie rezygnuja z ich gotowania, posypujac nimi, gotowe danie na polmisku. Oczywistym jest, ze podczas gotowania kazde warzywo traci czec swoich dobrocznnych witamin, ale jak wiemy, gusta bywają rozne i wiekszosc z nas kieruje się dobrym smakiem. Uzylam duzych, grubych kiełków bobu, stad tez chciałam aby miękko wtopiły sie między pozostalymi składnikami zupy. Zupa jest dosc słodka, mozna jeszcze spróbowac dodac maggie, korzen imbiru czy mielona kolendre, mysle, ze doskonale tutaj pasuja.
Czas gotowania kielkow zalezy od: grubosci czy tez rodzaju kielkow - im wieksze, tym krocej gotujemy, jak też może zależeć od indywidualnych upodoban konsumujących. Niektórzy, calkowicie rezygnuja z ich gotowania, posypujac nimi, gotowe danie na polmisku. Oczywistym jest, ze podczas gotowania kazde warzywo traci czec swoich dobrocznnych witamin, ale jak wiemy, gusta bywają rozne i wiekszosc z nas kieruje się dobrym smakiem. Uzylam duzych, grubych kiełków bobu, stad tez chciałam aby miękko wtopiły sie między pozostalymi składnikami zupy. Zupa jest dosc słodka, mozna jeszcze spróbowac dodac maggie, korzen imbiru czy mielona kolendre, mysle, ze doskonale tutaj pasuja.
Czas gotowania kielkow zalezy od: grubosci czy tez rodzaju kielkow - im wieksze, tym krocej gotujemy, jak też może zależeć od indywidualnych upodoban konsumujących. Niektórzy, calkowicie rezygnuja z ich gotowania, posypujac nimi, gotowe danie na polmisku. Oczywistym jest, ze podczas gotowania kazde warzywo traci czec swoich dobrocznnych witamin, ale jak wiemy, gusta bywają rozne i wiekszosc z nas kieruje się dobrym smakiem. Uzylam duzych, grubych kiełków bobu, stad tez chciałam aby miękko wtopiły sie między pozostalymi składnikami zupy. Zupa jest dosc słodka, mozna jeszcze spróbowac dodac maggie, korzen imbiru czy mielona kolendre, mysle, ze doskonale tutaj pasuja

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    apetycznie wygląda :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zdrowa i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !