Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidory pokroić na ósemki. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać do niej pomidory i dusić ok 20 min. 1/2 żółtego sera pokroić na plasterki, a drugą połowę zetrzeć na tartce. Sos pomidorowo-cebulowy doprawić solą i pieprzem wg smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim kolejno: plasterki sera, różyczki kalafiora, a następnie polać to sosem i posypać startym serem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !