Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalafiorowa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 45 dag
kalafior 1 sztuka
cebula 3 główki
pomidory 50 dag
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalafiorowa z serem

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidory pokroić na ósemki. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać do niej pomidory i dusić ok 20 min. 1/2 żółtego sera pokroić na plasterki, a drugą połowę zetrzeć na tartce. Sos pomidorowo-cebulowy doprawić solą i pieprzem wg smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim kolejno: plasterki sera, różyczki kalafiora, a następnie polać to sosem i posypać startym serem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 20.09.2010 14:33
to musi być bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak