Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurzych piersi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyncze kurze piersi 4 szt
30 dag pieczarek
4 plastry sera żółtego
4 plasterki szynki

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurzych piersi

Piersi umyć i naciąć od cieńszej strony głębokie kieszonki. Natrzeć vegetą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na 10−15 min. W tym czasie usmażyć starte na jarzynowej tarce pieczarki.Przyprawić je solą i pieprzem. Do kiesonek wkładać po kolei ser (tak by wyścielił całe mięso), szynkę tak samo, w środek pieczarki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w bułce, jajku i znowu w bułce.Smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju z dodatkiem łyżki masła naturalnego ( bez dodatków). SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:15
Super jadlo.
evita0007 09.04.2011 16:07
mmm palce lizac :-)
SmacznaPyza 09.02.2011 11:40
bardzo smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak