Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka rozbite z proszkiem i solą, śmietanę i spirytus.Zagnieść ciasto. Wybijać wałkiem aż do ukazania się pęcherzyków powietrza. Odłożyć na ok 1 godz. aby ciasto odpoczęło.Podzielić na wygodne do wałkowania porcje i po rozwałkowaniu na cienki placek kroić na paski. Każdy pasek naciąć w środku na ok. 3 cm i i przez ten otwór przepleść faworek.Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dziękuję za komentarz a faworki są na prawdę dobre.W zeszłym roku \"zmałpowałam\" od Pyzy i zamiast wybijać wałkiem zmieliłam ciasto 2x przez maszynkę.Bardzo dobry sposób.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszne, uwielbiam je
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    SUPER
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    SUPER
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Uwielbiam je.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !