Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Schab dobrze myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Wkładamy go do wysokiej miski (mięso będzie puszczać dużo wody) i obtaczamy w cukrze. Miskę zaklejamy folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki. Następnego dnia mięso myjemy, osuszamy i obtaczamy w soli. Ponownie zaklejamy folią i wkładamy na 24h do lodówki. Trzeciego dnia schab myjemy, osuszamy i obtaczamy w ulubionych przyprawach. Miskę zaklejamy i wkładamy na 24-48h do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy mięso z miski i delikatnie umieszczamy w pończoszce. Robimy supeł i wieszamy wędlinę na 5 dni w suchym i przewiewnym miejscu (u mnie to karnisz blisko grzejnika). Gdy już się wystarczająco wyczekamy możemy się cieszyć domową, pyszną wędliną. Smacznego!

Wędlina może leżakować o wiele dłużej niż ta kupna ze sklepu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale bym taki spróbowała... pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata999

    Jeszcze nigdy takiego nie jadłam,a wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    monia2005

    U mnie wisi karkówka ,ale taki schab na pewno wypróbuję .
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Po pierwsze to przepis z youtube-a z kanału ostra jazda po patelni - nie ładnie od kogoś ściągać. Po drugie to sprawdzony przepis i na pewno dobry.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    Niestety nie znam takiego kanału na Youtube, a przepis mam od znajomej. Nie ładnie tak bezpodstawnie ludzi oskarżać bo kto mieczem wojuje ten od miecza ginie....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo fajny i ciekawy przepis, a wędlina na pewno pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !