Sposób przygotowania

Rybe oplukac, pokroic na mniejsze porcje i skropic sokiem z cytryny, nastepnie posolic i odstawic na pól godziny. Maki wymieszac i dodac do nich roztrzeoane jajo, wode, ocet, polaczyc z sezamem i dokladnie wymieszac, po czym dostawic na ok 20 min, sezam lekko specznieje. Rozgrzac olej na patelni, kawalki ryby dokladnie moczyc w ciescie, po czym klasc na rozgrzany olej i smazyc po kilka minut kazda ze stron. Po wyjeciu, ulozyc na papierowym reczniku, by odsaczyc nadmiar tluszczu. Znakomite z ziemniakami i warzywami.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszności!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna rybka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    och, jak ja lubię panierkę z sezamem :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna rybka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    delicje ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !