Sposób przygotowania

Zagotowac wode w garnku, przyprawic warzywkiem, sola i pieprzem, wrzucic umyte porcje kurczaka, zmniejszyc temp. palnika i gotowac ok 15 minut. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebule pokroic w kostke i wrzucic do garnka, zagotowac, po czym: pokroic na dosc drobno botwine, ziemniaki kroimy w kostke, pietruszke w kostke, selera w paski. i wrzucamy wszystko do garnka (samych lisci nie dodajemy wiele, glównie lodygi.) Wrzucamy listek laurowy i ewentualnie doprawiamy przyprawiamy do smaku. Gotujemy az wszystkie warzywa beda miekkie (ok 30 min). Na kokiec wrzucamy drobno pokrojony koper. Mozna dodac troche soku z cytryny i lyzke barszczyku w proszku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SUPER;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym zjadła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !