Sposób przygotowania

ciasto na pierogi: Przesiewamy mąkę, dodajemy szklankę wrzątku, sól (szczypta) i olej. Mieszamy łyżką i czekamy aż przestygnie. Wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy ciasto energicznie zagniatając cały czas podsypując mąką do uzyskania zwartej konsystencji. Skąłdniki: sól, 1/2 mąki, 3 łyżki oleju, szklanka wrzątku

Farsz:

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zagniatamy bardzo dokładnie. Łączymy z twarogiem, najlepiej jak ziemniaki są jeszcze ciepłe. Zagniatamy razem.
Cebulkę kroimy bardzo drobno i przysmażamy delikatnie na patelni.
łączymy z ziemniakami i serem. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Pierogi ruskie doskonale smakują posypane skwarkami i szczypiorkiem i delikatnie oblane tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie pierożki to idealny obiad :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ruskie najlepsze
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    głos za apetyczne pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    wspaniale się prezentują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !