Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl kiszonej kapusty
2-3 zabki czosnku
1\\2 szkl oliwy( nie z oliwek)
1 łyżeczka cukru
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek przecinamy przez praskę i mieszamy z oliwą oraz najlepiej świerzo zmielonym białym pieprzem. Kapustę kiszoną mocno odciskamy, zlewając sok do szklanki po czym siekamy. Układamy w małej miseczce warstwami kiszoną kapustę i cebulę. Każdą warstę posypujemy odrobiną cukru. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.11.2011 09:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak