Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka duszone w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka duszone w śmietanie

Jabłka umyć, obrać i pokrajać w cząstki. Przygotowane jabłka włożyć do rondla, posypać cukrem, dodać masło i udusić do miękkości na wolnym ogniu Odstawić, dodać śmietanę i cukier waniliowy, oziębić w lodówce. Deser wyłożyć do salaterek, ozdobić świeżymi owocami lub konfiturami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.10.2011 21:53
Fajne połączenie.
Nati 23.09.2010 21:53
mniam
Monika193
Monika193 01.08.2010 13:59
to prawda, pycha
Natalia/tubisiek 01.08.2010 09:38
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak