Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 kg
wino białe wytrawne 2 szklanki
kostka rosołowa 1 szt
cebula 3 szt
olej 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz w ziarnach do smaku
grzyby suszone 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona w winie

Umytą i oczyszczoną kaczkę pokroić na porcje, włożyć do garnka, osolić, dodać wino, szklankę wody i bulion. Dodać pokrojone w cząstki cebulę, oliwę, grzybki, kilka ziaren pieprzu, olej i sok z cytryny. Przykryć i dusić na wolnym ogniu. Sos przyprawić pieprzem i solą. Gotową kaczkę wyłożyć na półmisek, polać przetartym przez sito sosem i obłożyć ziemniakami z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.08.2011 23:58
Fajne
marzencia2007 19.09.2010 18:18
nie lubie kaczki :|
Monika193
Monika193 11.09.2010 10:45
oj ,fajne danie
Małgorzata113 01.08.2010 10:02
pewnie smaczna ta kaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak